Δείτε ζωντανά το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Κάτω τα χέρια από το ωράριό μας!

«Λευκή Νύχτα» είναι το όνομα της “δράσης” που οργανώνει η διοίκηση του Δήμου Ιλίου για το Σαββατόβραδο της 29ης Ιούνη. Με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ θα οργανωθούν εκθέσεις βιβλίου, μουσικές συναυλίες και άλλα πολλά. Ο Δούρειος Ίππος στήθηκε καλά για να μπει το κερασάκι στην τούρτα: τα εμπορικά καταστήματα της πόλης ανοιχτά από τις 7μ.μ. του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής! Ο δήμος Ιλίου καταργεί μετά μουσικής και με την «ευλογία» της ΕΕ την κυριακάτικη αργία. Οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν νυχτοκάματο και Κυριακή. Αλήθεια οι υπάλληλοι στα καταστήματα του δήμου μας θα πληρωθούν νυχτερινό και την προσαύξηση της Κυριακής; Αλήθεια η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι αυτό που ο δήμαρχος του δήμου μας βλέπει ως επιτακτική ανάγκη; Φαίνεται πως αποφάσισαν η ανάπτυξη στην πόλη μας θα ξεκινήσει μαύρα μεσάνυχτα! Ή μήπως αυτό προμηνύει κάτι άλλο;

Ας δούμε, όμως, την πραγματική ροή των γεγονότων. Η επιβολή των μνημονίων από το Δ.Ν.Τ.-Ε.Ε. και κεφάλαιο έχει σα στόχο να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σώσει τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Για αυτό περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, διαλύεται η δημόσια υγεία και παιδεία. Για αυτό επιτίθενται στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, καθυβρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο τις απεργίες και κατηγορούν την Αριστερά ότι δε θέλει τις δήθεν μεταρρυθμίσεις που προτείνουν.

Και οι μεταρρυθμίσεις αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, κατάργηση του 8ωρου, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζομένους. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία με διάφορες δικαιολογίες αλλά είχαν βρει απέναντί τους τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων. Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, για εργάσιμη εβδομάδα 6 ημερών, για ελαστικό ωράριο είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, άλλωστε, καιρό τώρα.

Η δικαιολογία ότι έτσι θα βοηθήσουν τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει, θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας είναι απλά χονδροειδή ψέματα: καμία πρόσληψη δεν έγινε όταν τα supermarket επέκτειναν το ωράριο του Σαββάτου από τις 6 στις 8 το απόγευμα. Αντίθετα αυτό που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη εντατικοποίηση και χειρότερες εργασιακές σχέσεις! Η ανάπτυξη που οραματίζονται δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα. Η αγορά δεν τονώνεται με ξεχείλωμα του ωραρίου των καταστημάτων. Αυτό που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος για να πάμε για ψώνια αλλά τα λεφτά που δε φτάνουν πλέον να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες επιβίωσης. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από τέτοιες δραστηριότητες. Μόνο από τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινους μισθούς, σταθερή δουλειά- δουλειά για όλους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ- ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Οι εργαζόμενοι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι εργαζόμενου του “Κατσέλη”, οι απολυμένοι και άνεργοι όλων των κλειστών επιχειρήσεων, που μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν στο δρόμο, χωρίς εργασία και εισόδημα, δεν έχουν ζήτημα χρόνου- ζήτημα μισθού θα έχουν. Δείχνουν όμως και το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε ώστε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Κανένας χρόνος δεν πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση να στηθεί στα πόδια της. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες που στενάζουν, αγρότες: όλοι στους δρόμους και στις πλατείες σε συνεχείς κινητοποιήσεις. Με λαϊκή αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και αυτοάμυνα. Οι αγώνες όλου του τελευταίου διαστήματος να γίνουν πανεργατικός- παλλαϊκός ξεσηκωμός για να πέσει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, να φύγει η Τρόικα και οι δανειστές. Ούτε η «αποφασιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου», ούτε η αναμονή της μακρινής «λαϊκής εξουσίας» αποτελούν λύση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για να έρθουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός στο τιμόνι!

 Υπάρχει άλλος δρόμος: ρήξη με το ευρώ, την ΕΕ, το χρέος, εργατικός έλεγχος παντού!
·         Έξω τώρα από το ευρώ και την ΕΕ. Άμεση και μονομερής καταγγελία των μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης. Μη αναγνώριση, διαγραφή του χρέους.
·         Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων , χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκή έλεγχο.
·         Απαγόρευση των απολύσεων και του ελαστικού ωραρίου εργασίας. Προσλήψεις- δουλειά για όλους
·         Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσια αγαθά για όλους.

·         Πραγματική δημοκρατία για το λαό. Όχι στην καταστολή, στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους φασίστες!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Τοπική Επιτροπή Ιλίου - Πετρούπολης - Καματερού - Αγ. Αναργύρων

Πίνακας Ανακοινώσεων

- Όλοι στις πορείες, όλοι στις καταλήψεις της ΕΡΤ, της ΕΤ3, των ΕΡΑ και των περιφερειακών σταθμών σε όλη τη χώρα.

Αρχείο Αναρτήσεων

Επισκέπτες: